*Max Aroma*

receptek

Koktélok, fagylaltok, sütemények, lekvárok, befőttek

Tippek sütemények, krémek ízesítéséhez:

  • Bármilyen ízű pudingot készíthetünk vanília puding felhasználásával, és a megfelelő ízű aroma kiválasztásával! Ügyeljünk az adagolásra: 25 g aroma 4 csomag puding ízesítéséhez elegendő.
  • Piskótatésztára kent aromával ízesített pudinggal egyszerűen és gyorsan készíthetünk különleges süteményt, melyet friss gyümölccsel vagy befőttel, de tejszínhabbal is díszíthetünk.
  • Felnőttek részére készíthetünk konyakmeggyes pudingkelyhet vanília pudingba kevert konyakmeggy aroma felhasználásával, tejszín és konyakmeggy díszítéssel.
  • Tészták, krémek, zselék színét különlegessé tehetjük szilas ételszínezék használatával. Adagolása: 5 g ételszínezék elegendő 1 kg tésztához, zseléhez vagy krémhez.

Italok

Csoki likőr

  • 30 dkg cukor
  • 0,2-0,3 liter víz
  • 10 dkg kakaó (vagy 20 dkg olvasztott mikulás csoki)
  • fentiekből szirupot főzni, lehűteni
  • 1-2 db Szilas Csokoládé aroma
  • 0,3 liter szesz

Kókusz likőr

  • 20 dkg cukor
  • 0,3 liter víz
  • fentiekből szirupot főzni, lehűteni
  • 0,2 l tejszín
  • 3 db Szilas Kókusz aroma
  • 0,3 liter tearum
  • 1 tubus sűrített tej
  • 5-10 dkg kókuszreszelék

Krém likőr

  • 35 dkg cukor
  • 5 tojás sárgája (alaposan kikeverve a cukorral)
  • 0,2 liter tejszín
  • 0,5 liter forralt, leszűrt tej
  • 4 db Szilas Mandula aroma (zöld színű)
  • vagy Szilas Tejszínes Mogyoró aroma (barna)
  • ízlés szerint lehet 2-2 db vegyesen is
  • 0,2-0,3 liter szesz

BAILEY'S likőr 1.

Egyszerű változat:

  • 0,5 liter tearum
  • 0,5 liter tejszín (nem főző)
  • 2 db Szilas tejszínes mogyoró aroma
  • 2 db Szilas jamaicai rum aroma
  • 5 tubus sűrített tej
  • Ízlés szerint capuccino por
  • vagy kis kanál feketekávé

A fentieket kézi mixerrel (vagy turmixgépben) néhány percig keverjük. Hűtőben tároljuk. Hűtve fogyasztjuk.


BAILEY'S likőr 2.

  • 2-3 dl tejszín
  • 2dl csokoládés capuccino
  • (2dltej + 3 evőkanál kakaópor)
  • 3 evőkanál cukor 1,5 dl vízben sziruppá főzve
  • 2 csg vanillincukor
  • 1 teáskanál (nem cukrozott) kakaópor
  • 2 db Szilas tejszínes mogyoró aroma
  • 1 db Szilas dió aroma
  • 4 dl vodka (nem gyümölcsvodka!)

Befőzés

Málna dzsem cukkiniból

  • 1 kg megtisztított cukkíni
  • 3 dl víz
  • 0,25 kg cukor
  • 1 csapott kávéskanál citromsav
  • 1 db Szilas Málna aroma
  • 1 csomag Dr Oetker dzsemtartósító

A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót, majd ismét felforraljuk.  A tűzről levéve elkeverjük benne a málna aromát, azonnal üvegekbe töltjük és  száraz dunsztba tesszük.

Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is!


Ananász dzsem cukkiniból

  • 1 kg megtisztított cukkíni
  • 3 dl víz
  • 0,25 kg cukor
  • 1 csapott kávéskanál citromsav
  • 1 db Szilas Ananász aroma
  • 1 csomag Dr Oetker dzsemtartósító

A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót, majd ismét felforraljuk.  A tűzről levéve elkeverjük benne a málna aromát, azonnal üvegekbe töltjük és  száraz dunsztba tesszük.

Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is!


NARANCS dzsem cukkiniból

  • 1 kg megtisztított cukkíni
  • 3 dl víz
  • 0,25 kg cukor
  • 1 csapott kávéskanál citromsav
  • 1 db Szilas Narancs aroma
  • 1 csomag Dr Oetker dzsemtartósító
  • 1 db narancs reszelt héja

A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót és a reszelt narancs héjat , majd ismét felforraljuk.  A tűzről levéve elkeverjük benne a narancs aromát és azonnal üvegekbe töltjük és  száraz dunsztba tesszük.

Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is!


Különleges narancs dzsem cukkiniból

(enyhén kesernyés)

  • 1 kg megtisztított cukkíni
  • 3 dl víz
  • 0,25 kg cukor
  • 1 csapott kávéskanál citromsav
  • 1 db Szilas Vérnarancs aroma
  • 1 csomag Dr Oetker dzsemtartósító
  • 1 db narancs reszelt héja

A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót és a narancshéjat,majd ismét felforraljuk.  A tűzről levéve elkeverjük benne a vérnarancs aromát, azonnal üvegekbe töltjük és  száraz dunsztba tesszük.

Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is!


Ananász befőtt tökből

  • 5 kg tök
  • 1 evőkanál ecet
  • 0,75 kg cukor
  • 1 citrom leve
  • 4 db Szilas Ananász aroma
  • 3-4 szegfűszeg
  • 0,9 liter víz

4 liter vizet az ecettel elkeverve felforralunk, beletesszük az apróra vágott tököt. Átmelegítjük (nem forraljuk), majd leszűrjük. 9 dl vízből, és a cukorból szirupot készítünk, citromlével, szegfűszeggel ízesítjük, és felforraljuk. Végül elkeverjük benne az ananász aromát. Beletesszük a tököt, felforraljuk, üvegekbe, majd száraz dunsztba tesszük.


Málnalekvár tökből

  • 3 kg zsenge tök legyalulva
  • 1,5 kg cukor
  • kevés só
  • 6 db Szilas Málna aroma

Este összekeverjük a hozzávalókat (csak 4 db aromával). Turmixban pépesíteni is lehet. Másnap folyamatos keverés mellet felfőzzük. Üvegbe töltés előtt hozzáadjuk a maradék aromát. Üvegekbe töltés után nátrium-benzoáttal tartósítjuk. Lezárjuk, száraz gőzbe tesszük.

Elkészíthető eper, narancs ízben is.


Tökös ananász

  • 4-5 kg tök
  • 2 evőkanál ecet
  • 0,5 kg cukor
  • 1 citrom leve (vagy 1 dkg citromsav)
  • 2 db Szilas Ananász aroma
  • 2 liter víz

A tököt kockára vágjuk, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. 2 kanál ecetet teszünk a lébe, majd 15 percig állni hagyjuk.

Ezután 5-6 percig forraljuk, majd a levét leöntjük.

Szirupot készítünk 2 liter vízből és 0,5 kg cukorból, citromléből(vagy a citromsavból). A kész sziruphoz keverünk 2 db ananász aromát. Az egészet üvegekbe töltjük, tartósítószert teszünk rá.

Szilas Aroma Kft.
2144 Kerepes, Szabadság út 252.

PETKÓ REGINA
ügyvezető igazgató
telefon: 06-30-181-6910
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

LIPTÁK ISTVÁN
üzemvezető
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Áruforgalom, rendelés:

BURGERMEISTER ÉVA
telefon: 06-30-521-4250
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

KÓKAI KRISZTINA
telefon: 06-30-683-2018
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

cegunkrol 7

A Házi párlatkészítés jogi szabályozása

2010-ben „zöld utat” kapott a magán célra történő párlatkészítés – természetesen azért meghatározott keretek között.

2015 januárjától ezek a törvények módosításra kerültek, melyekben azért a 2010 előtti időszakhoz képest enyhébb, de a szinte „teljes adómentességtől” azért lényegesen szigorúbb feltételekkel rögzítik e jövedéki termékek szabályozását.

A jelenlegi szabályozásról az alábbi linkeken kaphat részletes felvilágosítást:

http://www.palinkafozes.com/palinkafozes-otthon-torveny

http://nav.gov.hu/nav/ado/jovedeki_ado/tajekoztatok_informaciok/tajekoztatok/Felhivas_a_berfozott_20150105.html

 


cegunkrol

A Cégünk által forgalmazott aromák és élelmiszerszínezékek „alapanyagai” mind-mind úgynevezett „adalékanyagok”, melyeket eredetüktől - vagyis hogy természetes vagy mesterséges anyagokból kerültek előállításra - függetlenül E számokkal (az EU-ban engedélyezett adalékanyagok azonosítására szolgáló jelölés) kerülnek forgalomba.

Mivel az E számok a fogyasztók többségének valamilyen misztikus, káros dolgot jelentenek, igyekeztünk közérthető és korrekt forrást mellékelni azok megértéséhez, illetve az általunk használt anyagok konkrét megismeréséhez.

Ezért ajánljuk Önöknek a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium szakembereinek (dr. Sohár Pálné és dr. Rácz Endre) 2008. márciusában közzétett ŐSZINTÉN ÉS ÉRTHETŐEN AZ ADALÉKANYAGOKRÓL című írását, valamint a Wikipédia (a szabad enciklopédia) leírását az E számokról, részletesen közölve azok tartalmát.

Fentieket több szempontból is fontosnak tartjuk ismertetni: egyrészt azoknak a tévhiteknek az eloszlatására, miszerint „minden káros, aminek E száma van…”, másrészt azoknak a fogyasztóknak a tájékoztatására, akik valamilyen adalékanyagra érzékenyek, hogy az adott aromát vagy színezéket ennek ismeretében használják, illetve ne használják.


cegunkrol 4

cegunkrol 5

Élelmiszer színezékek

Logisztikai adatok:
Flakon nettó térfogata: 30 ml

Gyűjtő csomagolása:
Kínáló karton: 20 flakon (2 x 10 db-os karton zsugorfóliázva)
Gyűjtő karton: 100 flakon (5 x 2 x10 db-os karton zsugorfóliázva)

Összetétel:
Színenként a flakonon rögzített mesterséges színező anyagok, desztillált víz, etil-alkohol

Felhasználási javaslat:
Süteménykrémek, tészták, üdítők, szeszesitalok, desszertek, fondant, zselé, marcipán színezésére.  Adagolása: a kívánt intenzitásnak megfelelően, általában 10 csepp/10 dkg.

Kerüljük a túladagolást!

Az EU 1333/2008/EK rendeletében közzétettek szerint az E110, E104, E122, E129, E102, E124 összetevőt tartalmazó mesterséges színezékek „ a gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat”.

Minőségét megőrzi: a címkén jelzett időpontig, mely a gyártástól számított 12 hónap (bontatlanul), fénytől és sugárzó hőtől védett helyen.

Ön itt van: Föoldal Maxaroma