*Max Aroma*

E-számok

A Cégünk által forgalmazott aromák és élelmiszerszínezékek „alapanyagai” mind-mind úgynevezett „adalékanyagok”, melyeket eredetüktől - vagyis hogy természetes vagy mesterséges anyagokból kerültek előállításra - függetlenül E számokkal (az EU-ban engedélyezett adalékanyagok azonosítására szolgáló jelölés) kerülnek forgalomba.

Mivel az E számok a fogyasztók többségének valamilyen misztikus, káros dolgot jelentenek, igyekeztünk közérthető és korrekt forrást mellékelni azok megértéséhez, illetve az általunk használt anyagok konkrét megismeréséhez.

Ezért ajánljuk Önöknek a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium szakembereinek (dr. Sohár Pálné és dr. Rácz Endre) 2008. márciusában közzétett ŐSZINTÉN ÉS ÉRTHETŐEN AZ ADALÉKANYAGOKRÓL című írását, valamint a Wikipédia (a szabad enciklopédia) leírását az E számokról, részletesen közölve azok tartalmát.

Fentieket több szempontból is fontosnak tartjuk ismertetni: egyrészt azoknak a tévhiteknek az eloszlatására, miszerint „minden káros, aminek E száma van…”, másrészt azoknak a fogyasztóknak a tájékoztatására, akik valamilyen adalékanyagra érzékenyek, hogy az adott aromát vagy színezéket ennek ismeretében használják, illetve ne használják.


cegunkrol 4

Ön itt van: Föoldal Fontos információk